Eerste editie Freedom & Integration Festival op 14 mei in Amsterdam

Op zaterdag 14 mei 2022 vindt de allereerste editie van het Freedom & Integration Festival plaats in Amsterdam. Vrouwen van alle nationaliteiten kunnen elkaar de hele dag ontmoeten, maar ook genieten van muziek, massages, eten en drinken en deelnemen aan workshops. De opbrengst van het festival gaat naar de Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer.

Het festival is een initiatief van Compasso Social, een adviesbureau gespecialiseerd in inburgeringsservices. De dag is opgezet zodat vrouwen ongeacht afkomst, achtergrond, ras en taal kunnen genieten van elkaars samenzijn. De boodschap van initiatiefneemster Flávia Ramos Costa van Compasso Social is te laten zien hoe belangrijk het is om te integreren en te genieten van elkaars verschillen. “In vrijheid creëren we samen een mooie wereld en versterken we elkaar. We steunen elkaar en geven het goede voorbeeld aan onze dochters en zoons”, zegt Flávia Ramos Costa.

Activiteiten

De ambitie van Ramos Costa is om het festival als jaarlijks terugkerend evenement op de agenda te zetten. Vrouwen vanaf 15 jaar kunnen op 14 mei meedoen aan alle activiteiten van het festival: kletsen, luisteren, leren, dansen, zingen, eten en drinken, een massage krijgen. Verschillende professionals stellen hun diensten en/of producten beschikbaar, zoals workshops, of ze geven een lezing. Dat er veel belangstelling is voor een positief samenzijn in tijden van onrust door bijvoorbeeld de pandemie, oorlog en milieurampen, blijkt uit het feit dat de helft van de toegangskaarten al is verkocht.

Opbrengst naar goede doel

Het overgrote deel van de opbrengst van het festival wordt gedoneerd aan Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer. Vrouwen en ondernemers die aan het Freedom & Integration Festival deelnemen, kunnen een financiële bijdrage geven aan dit goede doel. Inmiddels hebben 15 ondernemers hun steun al toegezegd.

De stichting helpt vluchtelingen en hun familieleden die een beroep hebben gedaan op asiel. Ook in het geval van financiële nood, kunnen vluchtelingen een beroep op de stichting. In de gemeente Haarlemmermeer zijn zo’n 400 gezinnen momenteel mede afhankelijk van de stichting.

Deelnemen

De aftrap van Freedom & Integration Festival vindt plaats op zaterdag 14 mei 2022 van 10.00- 18.00 uur aan de Vrijheidslaan 43 in Amsterdam.

Kaarten kosten 8 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via: https://www.compassosocial.nl/freedom-and-integration-festival