Presentatie eerste boek over ‘De Menselijke Maat’ in de advocatuur

Op 10 maart 2022 presenteert advocaat mr. Marie-José Gilsing haar boek ‘De Menselijke Maat. Stap in de cirkel van empathisch leiderschap’. Het boek geeft de duiding aan het begrip de menselijke maat in met name de advocatuur en is een oproep aan advocaten, rechtenstudenten en andere (juridische) professionals om te leven en werken vanuit het hart. Het eerste exemplaar wordt op 10 maart overhandigd aan de voormalig Haagse deken mr. Arjen van Rijn.

 

De menselijke maat en empathisch leiderschap in de context van de juridische wereld zijn delicate onderwerpen. Het toepassen van menselijk gevoel in de advocatuur, het bedrijfsleven en de politiek staat immers volop in de belangstelling.

In dat licht wil advocaat en coach mr. Marie-Jose E. Gilsing rechtenstudenten, advocaten, juridische professionals en professionals in het bedrijfsleven en de politiek inspireren met haar boek. “De menselijke maat is onmisbaar in je werk”, zegt Gilsing. “We moeten dus leren elkaar te vinden in wat ons verbindt. Het mens zijn, zorgt voor de menselijke maat. Het adagium is ‘Ken u zelve’, want elk inzicht in je leven begint met echt inzicht in jezelf.”

Revolutionaire inspiratie

Als advocaat ontdekte Marie-José dat cliënten een chronisch gebrek aan inlevingsvermogen en empathie ervaren vanuit de juridische wereld. Ze pleit er daarom bij advocaten en andere juridische professionals voor om de eerlijke blik op zichzelf te vergroten en zich met hun hart te verplaatsen in een persoon of situatie: “Dan kom je sneller tot de essentie van een probleem, ervaar je minder tegenwerking en worden problemen menselijker opgelost.”

Deze levens- en werkovertuiging is volgens Gilsing bovendien noodzakelijk voor het verbeteren van de momenteel zorgwekkende mentale en emotionele gezondheid van rechtenstudenten en professionals. “Zelfkennis maakt hen authentieker, veerkrachtiger en stressbestendiger en ze zijn meer in balans. Dat draagt positief bij aan een oprechte en integere dienstverlening en levert meer toegevoegde waarde voor het kantoor of bedrijf waarvoor ze werkzaam zijn”, aldus Gilsing.

Presentatie boek

De presentatie van het boek over ‘De Menselijke Maat’ vindt plaats bij Senzaa in Alphen aan den Rijn op donderdag 10 maart tussen 16.30 uur en 18.30 uur. Marie-José zal het eerste exemplaar overhandigen aan mr. Arjen van Rijn, voormalig Haagse deken en partner bij De Clercq Advocaten Notariaat te Leiden.

 

Quotes over het boek ‘De Menselijke Maat’

Rik Felderhof (tv-maker, bekend van onder andere Villa Felderhof en auteur)

“Hulde aan Marie José die op een heldere wijze uitlegt dat de menselijke maat in de juridische arena en in de samenleving de plek moet krijgen die het verdient. Dat een dossier meer is dan een nummer en dat achter elke zaak een hart klopt.”

Jacomien van de Kolk (student Rechtsgeleerdheid)

“Dit boek zet je even stil en houd je een spiegel voor. Je wordt je bewust van jezelf, zoals zo mooi wordt verwoord met de tekst ‘het einde ligt begrepen in het begin’. Dat is voor mij de kern van dit boek. Niet enkel een kijkje in de advocatuur, maar het neemt je een stapje verder mee. Het masker gaat af.”

Thorsten Seleski (student Rechtsgeleerdheid)

“De menselijke maat neemt je mee in een tijdloos en universeel proces. Iets dat je altijd kan toepassen. Marie-José Gilsing neemt je mee in haar ervaring als advocaat en laat zien dat een investering in jezelf ook direct een investering in een ander is.”

Suzanne Arakelyan (advocaat civiel- en arbeidsrecht)

“De Menselijke maat is een must read voor iedere advocaat. Je wordt door de verschillende stappen van de cirkel meegenomen. De persoonlijke ervaringen van Marie-José Gilsing maken dat de stappen ook echt gaan leven en je deze kunt visualiseren. Alle advocaat-stagiaires moeten het boek lezen als vaste lesstof voor de beroepsopleiding.”

 

Bedrijf Over:

Orbis Advocatuur is de praktijk van de Leidse advocaat mr. Marie-José E. Gilsing die sinds 2013 gespecialiseerd is in familierechtadvocaat. Gilsing werkt ook als mediator en advocatencoach en via Cirkel Coaching coacht ze advocaten, (rechten)studenten en professionals om blijvend succesvol en blijvend in balans te zijn. Regelmatig verzorgt ze lezingen en gastcolleges aan studenten en jonge advocaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, onder meer aan de Hogeschool Utrecht. Als ingewijd Reiki Master verzorgt ze Reiki-cursussen.

Adres:

Rapenburg 8
2311 EV Leiden
Nederland
Website: https://www.orbisadvocatuur.nl/