Kunsthistorica Jorien Kleine Deters lanceert kunstgids voor ondernemers

Hoe briljante kunstenaars ondernemers helpen een succesvol en vervuld leven te leiden

Creativiteit is de sleutel tot een succesvol en vervuld leven. Daarom brengt kunsthistorica Jorien Kleine Deters met een nieuwe gratis gids creativiteit beter onder de aandacht bij kunstenaars, influencers, creators en ondernemers.

Met haar gratis gids toont Kleine Deters hoe je inspiratie haalt uit het werk en leven van ‘s werelds meest briljante kunstenaars als Salvador Dalí en Pablo Picasso, en wat je daarvan kan implementeren in je creatieve proces en ontwikkeling. Voor een mooiere wereld.

Voor kunstenaars, visionairs en ondernemers is creativiteit de levensader. Het brengt de essentiële inspiratie voor het proces van nieuwe dingen maken, originele ideeën bedenken, door creatieve blokkades en weerstanden heen te breken, voor zelfreflectie en -ontwikkeling en om meer impact te maken. Volgens kunsthistorica Kleine Deters kun je als schilder, fotograaf, designer, schrijver, ondernemer, kunstenaar of andere creator niet om creativiteit heen. Je hebt het nodig voor je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling en om de wereld een beetje beter te maken.

Creativiteit als ‘geheime’ kracht

Kleine Deters ervoer zelf de waarde van creativiteit door het jarenlang bestuderen van de grootste creatieve geesten als Paul Gauguin, Wassily Kandinsky, Salvador Dalí en Pablo Picasso. Hun manier van leven en werken, routines en spiritualiteit past zij toe in haar eigen leven en werk. Dit pad liep uit op het creëren van een eigen kunstgids en meer. “Met mijn content, cursussen en lezingen voorzie ik mensen van een broodnodige portie inspiratie voor hun werk en de tools en inzichten om zelf diepgaande creativiteit te ervaren”, aldus Kleine Deters. De gids ‘Secrets revealed by Gauguin, Kandinsky, Dalí en Picasso’ is hier te downloaden.

Online cursus en lezingen

Naast de gids lanceert Kleine Deters ook een online cursus en serie lezingen. Met de 12-weekse online cursus geeft zij een inkijk in ’s werelds meest creatieve geesten; hoe kwamen ze tot inspiratie voor hun werk, wat kunnen we van ze leren en hoe kunnen we dit integreren in ons eigen creatieve proces om tot echt geïnspireerd werk te komen. Daarbij krijgen cursisten toegang tot een community inclusief Q&A en, in de toekomst, offline ontmoetingen en events.

De serie van vier lezingen voor organisaties en instellingen in de culturele en creatieve sector en het bedrijfsleven bevatten een uitleg van de basisprincipes van inspiratie en creativiteit en het creatieproces van 10 beroemde moderne kunstenaars.