Lancering community ‘Eventerz’ voor wederopbouw evenementenbranche

Paul van Put heeft de online community Eventerz opgericht om evenementorganisatoren te helpen met het organiseren van succesvolle events. Binnen deze community worden kennis, inspiratie en een netwerk samengebracht op één plek.

Eventerz is een initiatief om samen de evenementenbranche weer versneld op te bouwen na twee jaar corona. (Free) members worden geholpen met het creëren van een onderscheidend concept voor het organiseren van een event, afbouw, evaluatie en de nazorg.

In de coronaperiode kwam de evenementenbranche tot stilstand. Meerdere eventorganisaties moesten hun personeel laten gaan en zelfs volledig stoppen. Veel van hen zijn in een andere sector gaan werken en keren niet meer terug. Hierdoor is veel kennis en ervaring verloren gegaan. Paul van Put zag dit met lede ogen aan. Hij benutte de coronaperiode om zijn kennis en ervaring van 15 jaar allround evenementenorganisator te bundelen tot concrete formats, draaiboeken en meer informatie. Met de lancering van de online community Eventerz komt deze kennis en inspiratie 24/7 beschikbaar voor nieuwe en bestaande evenementenorganisatoren, eventmanagers, maar bijvoorbeeld ook voor studenten- en sportverenigingen en goede doelen. Met als doel samen de evenementenbranche wederopbouwen en veel succesvolle events organiseren, net als voorheen.

Samen events organiseren

Uit ervaring weet Paul dat het organiseren van een evenement niet altijd makkelijk is, en dat er veel meer bij komt kijken dan men vaak denkt. Hoe kom je bijvoorbeeld tot een goed concept? Hoe speel je goed in op regelgeving en hoe houd je de risico’s zo klein mogelijk? “Met Eventerz hoef je dit niet meer alleen te doen.” De community helpt organisatoren stap voor stap met onder meer de bepaling van het concept, het omzetten in een onderscheidend verhaal dat de doelgroep aanspreekt, het stellen van heldere doelstellingen, de organisatie en de nazorg. Members krijgen formats, handboeken van A-Z, draaiboeken, informatie over geldstromen, tips uit de praktijk voor het aanvragen van  evenementenvergunningen en verzekeringen, lijsten met locaties en leveranciers met contactgegevens in heel Nederland, tips en persoonlijke begeleiding. Het doel is om voor rust en overzicht te zorgen zodat elke organisator zich kan focussen op de organisatie van het evenement.

Over Eventerz

Eventerz is een online community die in april 2022 is gelanceerd voor mensen die evenementen willen gaan organiseren. De community biedt een plek waar kennis, inspiratie en netwerk worden samengebracht. Naast de content biedt de community zijn leden ook de mogelijkheid om dagelijks ontwikkelingen, nieuws en updates over (eigen) evenementen met elkaar te delen. Het doel is om in vijf jaar tijd 10.000 (free) members te verwelkomen. De online community is in de vorm van een app voor zowel de smartphone/tablet als de desktop. Meer info: www.eventerz.nl.

Over Paul van Put

Paul van Put werkt sinds 2008 als organisator/allround eventmanager van festivals, outdoor evenementen, beurzen en sportevenementen. Hij heeft in 15 jaar tijd meer dan 100 producties op zijn naam gezet. Vanuit zijn ervaring als evenementenorganisator startte hij de online community Eventerz als tweede label van zijn onderneming Paul van Put Events. Met als doel (nieuwe) evenementenorganisatoren te helpen bij de organisatie van onderscheidende evenementen.